Kolmien olympialaisten mies: Kyllä lähtee!

13.8.2015

JYPin huoltaja Kari Virpiöllä riittää kauden alla kiirettä. Lähes kaiken kiekkoilussa nähnyt konkari on juuri palannut kiekkokauteen valmistavasta turnauksesta joukkueensa kanssa. Jokainen pyykkiä edes joskus pyörittänyt voi vain kuvitella, minkä kokoisen pyykkikorin kahdesti päivässä treenaava 30 pelaajan jääkiekkojoukkue tarvitsee. Pesuaineissa JYP luottaa Zepiin.

Tavallisena treenipäivänä pyykkiä pestään neljäkymmentä kiloa. Kotikoneella se tarkoittaisi ainakin kahdeksaa koneellista.

– Pelipäivät on sitten erikseen. Silloin pestään vielä enemmän, Virpiö sanoo.

Virpiö tuntee jääkiekon vuosikymmenten ajalta aivan lajin huipulta. JYPin lisäksi mies on toiminut sekä nuorten että A-maajoukkueen huoltajana ja kiertänyt muun muassa kolmet olympialaiset. Välineiden on oltava kunnossa, ettei huonosta tuloksesta voi ainakaan niitä syyttää.

Hygienia on tärkeä juttu ammatikseen hikoileville pelaajille. Yhdessä maailman kovimmassa lajissa myös pesutuloksen on oltava paras mahdollinen. Zepin ammattikäyttöön suunnitellut nestemäiset aineet palvelevat satoja urheiluseuroja junioreista täysverisiin ammattilaisiin viidellä mantereella. Syy menestykseen on sama lajista riippumatta.

– Aineiden on oltava sellaiset, ettei niistä kuule pelaajilta tai sponsoreilta jälkeenpäin. Zepin aineet ovat toimineet moitteettomasti. Kyllä niillä hiki ja lika lähtee ja toisaalta myös värit pysyvät, Virpiö summaa.

JYPissä koneessa pyörivät peli- ja treeniasujen lisäksi hikipuvut ja pyyhkeet. Yksi nestemäinen aine hoitaa kaiken kerralla. Nimilappuja jokaisessa vaatekappaleessa ei ole, vaan pelaajalla on pelinumeron mukainen pesulenkki, johon pestävä vaatteet ja muut välineet pujotetaan.

– Kyllä nykypelaajat ovat fiksuja ja omatoimisia ja ymmärtävät hoitaa nämäkin hommat kunnialla, Virpiö toteaa.

Seuraavaksi Jypillä on tarkoitus ottaa käyttöön kokonaan uusi tuote. Zepynamic on suihke, joka sekä desinfioi että poistaa tehokkaasti hajut. Kiekkojoukkueen testeissä aine on tehnyt sen, minkä lupaa. Virpiön työtä uusi aine tulee helpottamaan.

– Tämä on meille tärkeä juttu, saadaan bakteerit ja hien haju luistimista ja suojista heti alkuunsa pois.

Zep Finland tukee suomalaista junioriurheilua ja toivottaa SM-liigaan hyvää vääntöä kaudelle 2015-2016!