Zepin tiskaamilta lautasilta uskaltaa syödä myös vierasjoukkue

22.3.2016

Tuhat nälkäistä jääkiekkofania ja kaksi joukkueellista pelaajia ruokittavana. Pleijarit käynnissä ja tiskikone pyörii aamusta keskiyöhon. Keittiöpäällikkö Jouni Willman on osa organisaatiota, jonka tavoitteena on mennä tänäkin keväänä loppuun saakka. Oli kentällä tilanne mikä hyvänsä ravintola Hurrikaanissa asiakas tulee aina ensin. Ilman Zepiä se ei onnistuisi.

Päivisin lounasravintolana toimivassa Hurrikaanissa on vaikea huomata pleijareita, jollei huomaa pasta-annoksiinsa tavallista keskittyneempää JYPin joukkuetta. Illalla tunnelma kuitenkin muuttuu, kun koko Synergia-areena on ratketa.

Korvien lisäksi koville joutuvat hallin viemärit, kun putkisto ottaa päivän aikana vastaan jopa tuhannen buffet-asiakkaan lautasten ruuantähteet. Se on melkoinen määrä päivän listalta löytyvää lohta, possunniskaa, salaattia ja alkupaloja.

Hygienia on Hurrikaanissa ollut aina kunnossa. Zepin puhdistusaineet saavat lattiat kiiltämään ja myös astioista pitävät huolta kemianjätin ammattikäyttöön tarkoitetut tiskiaineet ja kirkasteet.

Putkistoon on kuitenkin aiemmin ollut hankala vaikuttaa ja pahimmillaan viemäristä on alkanut nousta tuoksua, jota yksikään ravintola ei kaipaa. Vaan eipä nouse enää. Viemärien ja putkistojen hoitoaine LBA ratkaisi ongelman ekologisesti kertaheitolla.

– Pahin mahdollinen tilanne ravintolalle on, että asiakkaiden nenään nousee viemäristä rasvan tai ruuan jäämien haju. Itse asiassa Zepin LBA ja siihen kuuluva ajastettu annostelija hoitaa koko homman, joten olin jo unohtanut koko ilkeän ongelman, Willman hymähtää tyytyväisenä.

Zepin tuotteissa keittiöpäällikölle onkin tärkeintä teho ja luotettavuus.

– Ei meillä ole aikaa tarkistaa esimerkiksi pesutulosta. Siihen on pakko luottaa, että tulos on moitteetonta ja Zepin kanssa homma toimii toivotulla tavalla.
Kun jääkiekkokansa jo vaeltaa matsin jälkeen koteihinsa, on Willmanilla ruokittavana vielä yhdet vaativat asiakkaat.

– SM-liigassa hyviin tapoihin kuuluu, että vierasjoukkueellekin tarjotaan aina ottelun jälkeinen ateria.

Näinhän se pitääkin olla. Ja tietenkin puhtaalta lautaselta.