Ravintolan johtajan lempipihvi on tehty melkein taivaassa

16.11.2016

Aivan Jyväskylän keskustan kupeessa seisoo vesitorni. Tornin yläkerrasta löytyy ravintola ja ravintolan keittiöstä puhtautta rakastava saksalainen keittiömestari. Keittiömestarilla on pomo, jonka tehtävä on saada jokainen asiakas arjen yläpuolelle.

Ilona Maunuahon johtaman Ravintola Vesilinnan alla levittäytyvät huikeat keskisuomalaiset maisemat. Näkymistä 140-paikkaisessa ravintolassa ei todellakaan tarvitse huolehtia. Kaikki muu valaistuksesta, pesuaineista, musiikkiin ja tietenkin makuihin on tarkkaan valittua. Asiakaskokemus alkaakin jo Vesilinnan hissistä.

– Työmme on huolehtia siitä, että tarjoamme jokaisen asiakkaan päivään tai iltaan kokemuksen, joka erottuu edukseen kaikesta muusta, Ilona sanoo.

Tällä asiakaslupauksella kaiken on toimittava moitteettomasti sekä salissa että keittiössä. Hulppeakaan järvimaisema ei pelasta, jos jokin ravintolassa pettää. Vesilinnassa kokonaisuus on rakennettu huolellisesti ja tässä Zepillä on tärkeä tehtävä.

Jokaiselle laadukkaalle ravintolalle hygienia on liiketoiminnan kivijalka. Puhtaus näkyy, tuoksuu ja maistuu jokaisessa annoksessa siinä kuin laadukkaat raaka-aineetkin. Arvostetulla ravintolalla ei ole varaa epäonnistumisiin, sillä laatua arvostava asiakas ei anna virheitä koskaan anteeksi.

Keittiössä kaiken takana on Helmut

Vesilinnassa puhtaus on viritetty huippuunsa jokaisella mittarilla. Tästä pitää huolta saksalaisella tarkkuudella keittiömestari Helmut. Ilona onkin ylpeä keittiönsä valtiaasta, joka tilauksesta opettaa gastronomian saloja myös asiakkaille.

– Jokainen pinta kiiltää meillä aina myös keittiössä. Kun opetamme tilausasiakkaille ruokakulttuuria, saavat vieraamme aina samalla Helmutin pikakurssin siitä, kuinka ammattikeittiö pysyy järjestyksessä.

Ilona on ylpeä myös muusta henkilökunnastaan. Kymmenellä hengellä ravintola pyörittää ammattitaitoisesti lounaat, à la carten ja erikoistilaisuudet tunnelmallisista jazz-illoista hääjuhliin. Tämän joukon johtajalta onkin hyvä kysyä, miksi ravintola valitsee juuri Zepin.

– Tiedän Zepin aineiden toimivan ja luotan niiden turvallisuuteen, sillä henkilökuntamme haluaa käyttää juuri niitä. Johtajana arvostan tietenkin myös sitä, että aineet ovat niin riittoisia, että annostuksia on saatu pienennettyä reilusti. Se näkyy myös kuluissa.

Yksi huippuravintolan työntekijöilleen tarjoama etu saa veden kihahtamaan kielelle: huippukokin parhaista raaka-aineista loihtima työsuhdelounas. Lopuksi onkin siis kysyttävä, mikä on ravintolan johtajan lempiannos.

– Oih, se on ehdottomasti wellingtonin pihvi härän sisäfileestä Helmutin valmistamana. Pihvi on aina täydellinen medium ja voitaikina ihanan rapea.

Tätä tekee mieli kokeilla.

Meille on tärkeää tietää, että meidän lisäksi myös asiakkaamme todella arvostavat Zepin tuotteita. Siksi uskallamme suositella niitä myös sinulle.