Teknokemian jätti saapuu rytinällä Suomeen

16.10.2012

Teknokemian tuotteiden valmistaja Zep on ylittänyt Suomessa ensimmäisen vuoden aikana kaikki myyntiodotukset. Yhtiö on saanut muun muassa puhdistusaineidensa suurasiakkaiksi kuntia ja kouluja. Syksyn aikana Zep laajentaa toimintaansa Suomessa ja avaa toimipisteet Tampereelle, Lappeenrantaan ja Mikkeliin. Uusien työntekijöiden rekrytoinnissa yhtiöllä on käytössään poikkeuksellinen kilpailuvaltti.

Zep Finlandin toimitusjohtaja Esa Maunuahon mukaan yrityksen tavoite on nousta Suomessa alan markkinajohtajaksi vuosikymmenen loppuun mennessä.

– Vahvuutemme alalla on todennäköisesti maailman laajin tuotevalikoima. Voimme tarjota asiakkaille ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita tiski- ja käsienpuhdistusaineista aina eri käyttötarkoituksiin kehitettyihin voiteluaineisiin. Suomesta on aiemmin puuttunut tällainen toimija.

Zep tarjoaa työntekijöilleen poikkeuksellista mahdollisuutta työskennellä ulkomailla, sillä suomalaisyrityksille suunnattua puhelinmyyntiä on mahdollisuus tehdä joko Suomesta tai Thaimaan pääkaupungista Bangkokista.

– Tämä on yritykselle taloudellisesti kannattavaa. Myyjiemme suomalaisittainkin kovaa palkkataso ja Thaimaan alhainen verotus ja hintataso puolestaan takaavat sen, että myös työntekijät hyötyvät komennuksestaan. Vaikeinta onkin ollut saada työntekijät ymmärtämään, ettei asiassa ole koiraa haudattuna, Maunuaho sanoo.

Zep on panostanut tuotekehityksessään viime vuosina voimakkaasti ympäristöystävällisyyteen. Haitalliset liuottimet on onnistuttu korvaamaan suuressa osassa tuotteita orgaanisilla aineilla. Tarjolla on esimerkiksi täysin kasvipohjaisia rasvanpoistajia.

– Ympäristön lisäksi tästä hyötyy tietenkin käyttäjä. Monet terveydelle haitalliset ja ihoa ärsyttävät tuotteet alkavat olla historiaa, toteaa Maunuaho.

Viidellä mantereella toimivan Zepin valikoimissa on kaikkiaan 3 500 myyntiartikkelia. Tuoteperheeseen kuuluvat muun muassa pesuaineet, desinfiointiaineet, käsienpuhdistusaineet, erottimet, hajunpoistajat ja erilaiset voiteluaineet.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja
Esa Maunuaho
puhelin (09) 231 64 330
sähköposti esa.maunuaho@zepfinland.fi

ZEP Finland Oy | www.zepfinland.fi | Erottajankatu 4 C, 00120 Helsinki | (09) 4289 2230 | info@zepfinland.fi