Iso osa vesivahingoista olisi helppo estää

5.3.2013

Ympäristöystävälliset ja vesipihit pesukoneet ovat tuoneet uuden ongelman. Koneiden käyttämä vesi ei enää riitä huuhtomaan putkistoja. Erityisesti elintarviketeollisuudessa ja ravintoloissa jäte jää seisomaan putkistoihin ja tukkeutuvat viemäristöt aiheuttavat kalliita ja pahimmillaan ympäristölle haitallisia vesivahinkoja. Ongelma voitaisiin ratkaista helposti ympäristöystävällisten rasvansyöjäbakteerien avulla.

Alan ammattilaiset ovat kummastelleet, miksi jo 1990-luvulla markkinoille saapunutta tuotetta ei ole otettu käyttöön kaikissa kiinteistöissä.

Aineen käyttö on vaivatonta. Rasvansyöjäbakteerit kaadetaan nestemäisessä muodossa lattiakaivoon tai viemäriin. Tämä jälkeen tauteja aiheuttamattomat luonnolliset bakteerikannat syövät viemäriputkistoista muun muassa rasvan ja valkuaisen. Jos tuotetta käytetään säännöllisesti, tukoksia ei pääse syntymään lainkaan.

Kymmenen vuotta bakteerien maahantuontia hoitaneen Zep Finlandin tekninen myyjä Harri Salenius kertoo, että ihmisille ja vesistöille erittäin haitallisista viemärinavauskemikaaleista voitaisiin luopua lähes kokonaan ottamalla käyttöön jätettä syövät bakteerit.
”Iso osa putkistojen tukkeutumista ja kalliista vesivahingoista johtuu orgaanisten jäämien aiheuttamista putkistojen tukoksista. Nämä voitaisiin välttää pikkurahalla ja samalla säästää merkittävästi rasvakaivojen tyhjennyskustannuksissa”, Salenius sanoo.

Rasvansyöjäbakteerien käyttöä suositellaan omakotitaloista aina suuriin kerrostaloihin ja kauppakeskuksiin. Tehokkaasti jätevesiä puhdistavan tuotteen käyttöä puoltavat muun muassa pääkaupunkiseudun suuret vesilaitokset.

LBA - viemäreiden ja putkistojen hoitoaine Zep Finlandin verkkosivuilla:
www.zepfinland.fi/files/product/63_79_Zep_LBA_A4.pdf

Lisätietoja antaa:
ZEP Finland Oy | www.zepfinland.fi | Erottajankatu 4 C, 00120 Helsinki | (09) 4289 223 | info@zepfinland.fi